Otthon magasfokon – Az alapdarabokon is túl

Otthon magasfokon – Az alapdarabokon is túl
2018-06-16 Adel

Ágy, íróasztal, ruhásszekrény… az otthon alapkövei. Akad néhány bútor, amelyek nélkül nehéz elképzelni egy modern lakást, azonban mi a helyzet, ha ennél többet szeretnél? Nem kell túlzsúfoltságra gondolnod, de a minimalizmust megtartva is lehet hihetetlenül kényelmes és stílusos otthonod néhány különleges bútor segítségével. Ezek nem azok a darabok, amelyeket rögtön megveszel a lakás tervezésénél, inkább akkor ruházz be rájuk, ha már tisztában vagy az alapokkal, és új szintre emelnéd a dolgokat. 

A lazítás magasfoka

A lounge chair, vagyis a lábtartóval kombinálható karosszék az elegancia szimbóluma. Sok ikonikus darab készült, de a legfontosabb a Herman Miller 1956-ban megjelent széke, amelyet Charles és Ray Eames tervezett a márka számára. Később, kissé átalakítva a Vitra újragyártotta, és ma is nagy sikerrel forgalmazza ezt a fantasztikusan kényelmes designer remekművet. 

Természetesen azóta számos tervezőt megihletett az Eames csoda, például az olasz Moroso csapatát is. Longwave névre hallgató, több színben és anyagban is elérhető, lábtartó ottománnal kombinálható lounge székük a klasszikus designt az olaszos formavilág és a századközepi stílus jegyében alkotta újra. Ha egy igazi meghatározó, örök kedvenc bútorra vágysz, ahol kényelmesen hátradőlve lazíthatsz vagy olvasgathatsz, akkor mindenképp megéri beszerezned egy designer lounge széket!

Kis asztal, nagy stílus

Egy-egy dohányzóasztal szinte minden háztartásban megtalálható, de mi a helyzet a kis lerakóasztalkákkal?A kisasztal (angolul side table) az utóbbi időben hatalmas divat lett, szinte minden újabb kollekcióban megtalálható egy-egy darab, elég, ha a HAY Ikeával közös eresztésére gondolsz.

De miért ilyen sikeres ez az asztalka?

Egyrészt a méretei miatt. Nagyon praktikus, hiszen mobilis, használhatod a dohányzóasztal kiegészítéseként a kanapé mellé, éjjeliszekrény helyett, vagy a karosszéked mellé is állíthatod, hogy olvasás közben is mindig kéznél legyen a kávéd.  Másrészt pedig egyszerű módja annak, hogy erőlködés és feltűnés nélkül stílust csempéssz otthonodba.

Hiszen egy kisasztal nem feltűnő, nem ordító jelenség, mégis ott van, és remekül kiegészíti az alapbútorokat. Akár kombinálhatod is őket, például a fent látható Moroso Hexxed névre hallgató asztalkái több színben is elérhetőek, így nyugodtan játszhatsz az elrendezésükkel. Ha bővítenéd otthonodat egy időtálló bútorral, de nincs túl sok hely a lakásban, a kisasztal remek választás.

Tükröm, tükröm…

A tükör sok szempontból esszenciális kiegészítő. Egyrészt növeli a teret, és sokkal tágasabbnak tűnik tőle a lakás, másrészt ellenőrizni tudod benne a sminked, a hajad és persze az outfited, mielőtt elindulsz otthonról.

Erre a célra tökéletesek a megszokott téglalap alakú, nagyméretű tükrök, azonban valljuk be, hogy néha elég unalmasak tudnak lenni. Ilyenkor érdemes felrázni az enteriőrt egy-egy extravagánsabb vagy egyedibb tükörrel.

Az utóbbi időben nagyon trendik a kör alakú tükrök: ha félretennéd a praktikumot, a Moroso My Moon, My Mirror névre hallgató kreálmányát ajánljuk, itt ugyanis a tükör felületét a Hold krátereihez tették hasonlóvá.
Az Aircraft névre hallgató, különleges formák szerelmeseinek készült tükörrel pedig a legegyszerűbb térbe is dinamikát vihetsz.

A cikkben látható termékeket megtalálod a belvárosi PointOne kínálatában,  ráadásul 2018. június 16-ig a Moroso termékeket -10% kedvezménnyel vásárolhatod meg! Ha új szintre emelnéd az enteriőröd, és beleszerettél valamelyikbe, ne habozz, csapj le rá most!

 

Írta: Nagy László Dávid