London City Guide

London City Guide
2019-05-23 zsofimayer

 

Leteszteltük a Cereal útikönyv sorozatának Londonnal foglalkozó kötetét. A London City Guide a hagyományos útikönyvekkel ellentétben az elcsépelt turistalátványosságok mögé vezet minket. Kibontakozik az élő, lélegző város, épp ahogy a helyiek is látják, jelen esetben egy vérbeli Londoner!

 

MŰVÉSZET

Serpentine Galleries

Serpentine Galleries. A hetvenes évektől a kortárs képzőművészet, design és építészet egyik legfontosabb és legizgalmasabb olvasztótégelye. Az intézmény olyan ikonikus művészek kiállítását fogadta az elmúlt 39 évben, mint Man Ray, Basquiat, Andy Warhol, Damien Hirst, Anis Kapoor vagy Marina Ambramovics. Az építészet iránt rajongóknak különleges csemege a park lebilincselő eklektikája. A galéria 2000 óta, évente kollaborál sztár építészekkel és művészekkel ideiglenes pavilonokat létrehozva. 2013-ban egy állandó, modern kiegészítés is hozzákapcsolódott a régi épületekhez, melyet Zaha Hadid tervezett. Ha az ember Londonba utazik, a múzeumlátogatás kihagyhatatlan program! Külön öröm, hogy az állandó kiállítások nagy része teljesen ingyenes, és ez alól a Serpentine Galleries se kivétel.

DIVAT

Mouki Mon

London utcáit járva számos gyöngyszemre bukkanhatunk butikok terén. Egyik kedvenc kis butikunt a Marylebone negyedben nyílt Mouki Mon üzlet. A bolt védjegye a könnyed luxus, amely a gondosan válogatott termékek letisztult eleganciájában ölt testet. A Mouki Mon alapítója, Maria Lemos érti a dolgát: maga is közel harminc évig dolgozott a divatiparban, üzleti és sajtó részlegeken mozogva. A Mouki Mon megnyitásával régi álma vált valóra, a befektetett energia és a határtalan szakértelem meglátszik a végeredményen. Ne ijesszen el minket a bolt felsőkategóriás árazása! A Mouki Mon olyan, mint egy gondosan összeállított editorial, mindenképp érdemes benézni  – ha másért nem, az inspirációszerzés jegyében.

DESIGN

Another Country

A britt vidék, skandináv design és a japán asztalosművészet találkozik az Another Country bútoraiban. A cég a minimalista formatervezés nagyszerűségének kiemelkedő képviselje. Az Another Country időtálló minőségre és időtálló formákra törekszik. Céljukat elérték, ugyanis termékeik sikkje valóban időtlen. Az Another Country nem csak fantáziadús minimalizmusuk miatt kedves számunkra, hanem azért is mert a fentarthatóság útját járják a bútoriparban.

BEAUTY

Perfumer H

Mindig felemelő érzés nagy odaadásból és végtelen szenvedélyből kibontakozó projektek sikerét látni. Az alábbi eset áll fenn Lyn Harris parfümériájánál. A 2015-ben alapított parfümkészítő műhely – akár csak az eddig felsorolt üzletek – igazi ékszerdoboz. A Parfumer H ellentmond a sorozatgyártott luxuscikkek monotonitásának. Harris saját műhelyében komponál minden illatot, melyek ezután Michael Ruh üvegműves üvegcséibe kerülnek. A Perfumer H üzlethelyége Lyn munkamorálját tükrözi: kifinomult, részletekig kidolgozott, minimalista egyszerűséggel csodaszép.

BOOKSHOPS

Daunt Books

Mindegyikünk szíve megdobban, ha belépünk a Szabó Ervin könyvtár régi olvasótermeibe. Nos, a Daunt Books szépsége hasonló érzéseket válthat ki belőlünk, amennyiben rajongunk az régi épületekért vagy a könyvekért (esetleg mindkettőért). A Daunt Books marylebone-i üzlete 1912-ben nyitott Francis Edwards Antikvárium néven. Az eredeti teret William Morris munkái díszítették. Bár a Dount Books mára könyvesbolt lánccal rendelkezik, a high street-i boltjuk megőrizte a régi formáját. Hab a tortán, hogy ez az üzlet kivételes útikönyv választékkal rendelkezik. Megrögzött világjáróknak kötelező helyszín!

 

     

London egy igazi metropolisz, ahol az utazót könnyen elöntheti a befogadhatatlanság érzése. Azonban London tele van jobbnál-jobb helyekkel. Akár City Guide-ot követve, akár céltalanul bolyongva, London utcái mindig izgalmasak.

 

További cikkek amik még érdekelhetnek

máj29
Stresszlevezetés érettségi után
Stresszlevezetés érettségi után

A vizsgaidőszak mindenki számára óriási stresszdózissal jár. Ha te is hajlamos vagy beletemetkezni a sok tanulnivalóba és teljesen kizárni az életedből a korábbi szabadidős elfoglaltságaidat, akkor igen nagy szükséged lesz a vizsgáid után néhány teljesen stresszmentes napra, hogy újra formába lendülj!

máj23
London City Guide
London City Guide

Leteszteltük a Cereal útikönyv sorozatának Londonnal foglalkozó kötetét. A London City Guide a hagyományos útikönyvekkel ellentétben az elcsépelt turistalátványosságok mögé vezet minket. Kibontakozik az élő, lélegző város, épp ahogy a helyiek is látják, jelen esetben egy vérbeli Londoner!

máj06
Kinfolk magazin
Kinfolk magazin
By

Ismered a kreatív emberek nemzetközi lapjaként számon tartott Kinfolk magazint? Ez a negyedévente megjelenő kiadvány olyan témákban szélesíti az olvasó látókörét, mint az otthon és otthonteremtés, a munka, a stílus, a gasztrológia és a kultúra. Minden szám az aktuális évszak köré épül és minőségi kontenttel lát el, ezért érdemes minél előbb beszerezned a sajátodat!

ápr28
5+1 ajándék Anyák napjára
5+1 ajándék Anyák napjára

Május első vasárnapja mindig az édesanyák ünnepe. Ezt a napot teljes mértékben nekik kell szentelni: virággal, édességgel, apró ajándékokkal kedveskedni, hiszen náluk jobban senki nem érdemli meg. Összegyűjtöttünk egy pár ajándékötletet, amivel meglepheted édesanyádat és még különlegesebbé teheted az Anyák napját!