Line Art – a vonalvezetés divatja

Line Art – a vonalvezetés divatja
2018-08-17 Babus

A line art stílusba olyan motívumok tartoznak, amelyeket egy vonallal készítenek el. Ez a műfaj a XX. század első felében jelent meg először, Picasso és Matisse műalkotásaiként. Ez a motívum lehet virágminta, egy épület vázlatos rajza vagy egy stilizált arc – a lehetőségek tárháza végtelen. Az idei évben pedig a divat és a dizájn minden területére betört, a lakberendezéstől kezdve egészen a tetoválóművészetig!

Poszterek, amelyek feldobják a hétköznapjainkat

Miután elköltözöl a szüleidtől és egy saját lakás, otthon teremtésén gondolkozol, felmerülhet a kérdés: ki vagy, milyen stílus jellemez téged leginkább, hogyan látod a saját személyiséged? Hiszen a lakberendezés is egy önkifejezési forma – aki meglátogat téged, a lakásod által betekintést nyerhet az érdeklődési köreidbe, a stílusodba és gondolkodásmódodba, a saját, személyes teredbe.

Érdemes időtálló, minőségi darabokkal körbevenned magad, ez pedig nem csak a bútorokra, de a dekorációra is érvényes. Itt jön képbe a line art! Egy hatalmas poszter ikonikus eleme lehet bármelyik szobának, ráadásul monokróm színeinek köszönhetően bármelyik stílushoz passzol! 

Vonalművészek

Peytil Faberge és Shaperalito poszterei ezt a minimalista vonalat követik, ezek a képek tökéletesen mutatnak egyszínű falon vagy akár egy túldíszített tapéta előtt is. A két arcforma modern Mona Lisa-ként figyel minket, és a legunalmasabb részeket is izgalmassá varázsolja a lakásodban.

A másik kedvencünk Amelie Hegardt – rajzai egyszerűek és ellenállhatatlanok. Első pillantásra csak egyszerű vonalakat látsz, de a vásznon megjelenő alakok igazi szenvedélyt árasztanak, ez az érzés pedig kihat az egész otthonodra.  

Szobrok – drótból való alkotás 

A XXI. századra leginkább a “rohanó” jelző illik, így a szobrászoknak, alkotóknak nincs idejük Michelangelóként óriási márvány tömbökből szobrokat faragni.

Itt került előtérbe a drót, mint fő alapanyag: a klasszikus line art minták, mint az arcok vagy a növény sziluettek egy csapásra megelevendnek, ahogy a 2D-ből a 3 dimenziós világba lépnek át.

Egyik kedvenc magyar művészünk, @tatjanafarkas a drótszobrászat mestere – művei egy sima, egyszínű falfelületet is remekül feldobnak, így tökéletes kiegészítői egy modern, minimalista lakásnak. 

 

Ékszerek, fülbevalók

Az ékszertrendek folyamatosan változnak, a választék pedig egyre csak bővül, így könnyen meglelheted a számodra legszimpatikusabb anyagokat, formákat, mintákat, amelyek egyedibbé teszik megjelenésed.

Itt is előtérbe kerültek a minimalista, drótból hajlított, absztrakt fülbevalók, melyek egyszerű vonalaikkal felfrissítik a leghétköznapibb szettet is. Az asszimmetria idén sem ment ki a divatból, így bátran kísérletezz a felemás darabokkal! 

Basic pólók egy kis csavarral

Ki ne szeretné a fehér, basic pólókat? Minden szettbe beépíthetőek és bármilyen kiegészítővel feldobhatod, hogy mindig más stílusban viselhesd: hol kicsit sportos, amikor városban intézkedős – futkosós napod van, hol elegáns, amikor egy partyra vagy hivatalos. Egy idő után azonban az ember kifogy az ötletekből, itt jönnek képbe a minimál, line art minták.


A Monki és az Artistic bae kínálatában is találsz hasonló darabokat, de nálunk az abszolút befutók a magyar divattervező, Nyeste Laura pólói! A megszokott arc motívum mellett kezek, levél minták is megjelennek a kollekciójában. Ráadásul ezek a csodás pólók már az Uptostyle shopban is elérhetőek – csapj le a kedvenc darabodra mielőbb!

 

Tetoválások

A tetoválás is egy eszköz, amellyel az emberek már évtizedek  óta kifejezik személyiségüket, hovatartozásukat a társadalomban.

Manapság nagy népszerűségnek örvend híres művészek arcképeinek vagy műveinek tetoválás beli rekreálása. Funfact, hogy az első egy vonallal készített alkotásokat is tetoválások inspirálták. Napjainkban Frida Kahlo arcképétől kezdve, Matisse és Picasso festményein át számos neves művész alkotásait stilizálták és varratták magukra a művek és a művészet – vagy csak a jó stílus – szerelmesei.

 

Reméljük, ez a trend hosszú életű lesz, hiszen a legegyszerűbb dolgokból is látványos jelenséget képez.

Írta: Nagy Martina

További cikkek amik még érdekelhetnek

máj06
Kinfolk magazin
Kinfolk magazin
By

Ismered a kreatív emberek nemzetközi lapjaként számon tartott Kinfolk magazint? Ez a negyedévente megjelenő kiadvány olyan témákban szélesíti az olvasó látókörét, mint az otthon és otthonteremtés, a munka, a stílus, a gasztrológia és a kultúra. Minden szám az aktuális évszak köré épül és minőségi kontenttel lát el, ezért érdemes minél előbb beszerezned a sajátodat!

ápr28
5+1 ajándék Anyák napjára
5+1 ajándék Anyák napjára

Május első vasárnapja mindig az édesanyák ünnepe. Ezt a napot teljes mértékben nekik kell szentelni: virággal, édességgel, apró ajándékokkal kedveskedni, hiszen náluk jobban senki nem érdemli meg. Összegyűjtöttünk egy pár ajándékötletet, amivel meglepheted édesanyádat és még különlegesebbé teheted az Anyák napját!

ápr21
Tavaszi ékszer inspiráció
Tavaszi ékszer inspiráció

Habár manapság ékszerek és bizsuk terén sokféle stílus és irányzat él egymás mellett, kétségtelen, hogy idén tavaszra kirajzolódtak olyan trendek, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Minimál, kifinomult, egyszerre klasszikus és kísérletező darabokat hozott nekünk a tavasz.

Már08
Fenntarthatóság a mindennapokban
Fenntarthatóság a mindennapokban

A fenntarthatóság kifejezéssel nagyon sok helyen találkozhatsz, megjelenik marketingkampányokban, internetes portálokon, televízióban. A szó valódi tartalmával azonban lényegesen kevesebb orgánum foglalkozik, pedig egy igazán fontos és lényeges témáról van szó. Te is tehetsz azért, hogy csökkenjen a fogyasztás, a nagymértékű pazarlás, mutatjuk is hogyan!