Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?

Home office – Hogyan alakítsd ki a tökéletes otthoni munkatered?
2018-01-17 Kretter Szandra

A tökéletes home office kialakítása nem egyszerű feladat, hiszen produktívnak, pontosnak kell lenned, jól kell beosztanod az idődet, hogy igazán eredményes lehess. Gondolhatnád, hogy otthonról dolgozni nagyon egyszerű feladat, hiszen nincs megszabott munkarend, időbeosztás, pontos munkakezdés. Az ember saját maga osztja be a napját – azonban a nehézség pont ebben rejlik. Cikkünkben a tökéletes munkakörnyezet kialakításához adunk pár tippet!

Amennyiben otthon dolgozol sokkal nehezebb nekiállni a konkrét munkavégzésnek, hiszen nincs főnök melletted, aki a fejedre koppint, ha egy határidős feladat nem készül el időben. Ebben az esetben Te vagy a saját magad felettese, csak rajtad áll mikor készülsz el egy adott munkával. Természetesen a határidőket neked is be kell tartanod, de könnyebb elsiklani ezek felett, ha éppen dolgod van a városban, hazajött külföldről egy barátnőd vagy meglátogat egy régen látott rokonod.

A legfontosabb kérdés, hogy hol alakítod ki a dolgozó sarkod. Fontos, hogy el tudj szeparálódni a lakás többi helyiségétől a nyugodt, zavartalan munka érdekében. Lényeges, hogy elég természetes fény vegyen körül –  válassz ablak melletti helyet! Az sem baj, ha a munkatered kicsi: egy kisebb, de elég teret adó asztal és egy komfortos szék elegendő a jó munkakörnyezethez. Ha több tárolóhelyre van szükséged, mint amit az asztalod kínál, válassz egy dizájnos papírzsákot, amibe sok minden belefér, legyen szó akár iratmegsemmisítőről vagy aktákról. Az Uptostyle Shopban beszerezhető Le Sac En Papier papírzsák például tökéletes választás: esztétikus, stílusos és az asztalod alatt is elfér.

Az asztalod elrendezése is lényeges, hiszen, ha sok dolgot halmozol fel rajta, az elvonja a figyelmedet a munkától, így dekoncentrálttá válhatsz. Bőven elég a laptopod és esetleg egy-két dísztárgy, inspiráló kép, mondat, amire ha ránézel újult energiával tölt fel. Növények mindenképp legyenek a munkatered környékén. Akár rajta vagy mellette helyezkednek el, javítják a közérzeted. Itt mindenképpen fontos, hogy olyan zöldet válassz, ami azért bírja a gyűrődést: a kaktusz, zámia vagy a pálmaliliom is jó választás ráadásul még jól is néz ki.

 

 

 

 

 

Egy asztali naptár elengedhetetlen kiegészítő, hiszen kell valami, amibe a legfontosabb teendőidet írod. Napközben többször bele tudsz nézni, aktualizálhatod, mikor mit kell csinálnod. Rendszerezetten láthatod benne, hogy melyik hónapban, melyik napon milyen munkát végeztél, az adott évben visszakeresve ellenőrizheted magad, összegezheted feladataidat, levonhatod a konzekvenciákat, a jövőre nézve más vagy újabb stratégiákat dolgozhatsz ki, hogy még sikeresebb légy. Az IRKA 2018-as asztali naptára például tökéletes választás, letisztult, ízléses, bármelyik minimalista workspace elengedhetetlen kelléke lehet.  

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket és sikerül kialakítanod magadnak otthon egy hatékony és eredményes munkateret. Jó munkát kívánunk hozzá!

OLVASS TOVÁBB A JOURNALUNKBAN

jan16
A fenntartható divat enciklopédiája
A fenntartható divat enciklopédiája

Az élet minden területén lehetőséged van arra, hogy tudatos üzemmódra válts, a háztartástól és étkezéstől kezdve az utazáson át, egészen az öltözködésig. Az alábbiakban összegyűjtöttük neked, hogy hogyan követheted fenntartható módon a divatot, amely az egyik legszennyezőbb ipar a Földön.

dec20
Ajándékozz felejthetetlen élményeket karácsonyra!
Ajándékozz felejthetetlen élményeket karácsonyra!

Kevesebb mint egy hét maradt karácsonyig, azonban ez nem jelenti azt, hogy az ajándékvásárlással elkéstél, gyakran a legjobb ötletek az utolsó pillanatban születnek meg. Egy különleges eseményen közösen eltöltött idővel maradandó pillanatokat szerezhetsz családtagjaidnak, barátaidnak vagy szerelmednek. Inspirálódj last minute ajándéktippjeinkből, és ajándékozz felejthetetlen élményeket!

dec12
Karácsonyi készülődés-stresszmentesen
Karácsonyi készülődés-stresszmentesen

Az ünnepi időszak kezdetén általában besűrűsödnek a programok. Év végi hajtás a munkahelyen, karácsonyi ajándék vásárlás, készülődés a rokonok, barátok érkezésére. Annak érdekében, hogy a december ne csak a rohanásról, kapkodásról, utolsó pillanatban beszerzett meglepetésekről szóljon tervezz előre, legyen egy to do listád, ami alapján felkészülsz az ünnepekre.

dec11
Ajándékok, amiknek minden nő örülne!
Ajándékok, amiknek minden nő örülne!

Neked is hosszúra nyúlik az ajándékos listád az ünnepek közeledtével? Anyuka, nagymama, testvér, barátnő, különböző korosztályok és semmi ötleted, hogy minek örülnének igazán? Összeszedtünk pár ajándék tippet, amik között biztosan találsz minden hölgynek az életedben egy kis meglepetést!